על בית הספר

אז למה לבחור באנרג'י-טק ?
לסיים את התיכון עם תעודת הסמכה של משרד העבודה, רכישת מקצוע מבוקש ואופק תעסוקתי בחברת החשמל

עמל אנרג'י טק הוא בית ספר תיכון טכנולוגי חדש שהחל לפעול בשנת הלימודים תשע"ח. בית ספר הינו בית ספר צומח עם אוריינטציה לתחום האנרגיה, החשמל והסביבה בחברת החשמל ובתעשייה, באתר ההדרכה של חברת החשמל בחפציבה, חדרה.

תיכון עמל אנרג'י טק פועל בפיקוח משרד העבודה ובשיתוף רשת עמל וחברת החשמל.
תיכון עמל אנרג'י טק מציעה מסלולי לימוד משולבים לתעודת בגרות טכנולוגית
ותעודות הסמכה מקצועיות מוכרות מטעם חברת החשמל ומטעם משרד העבודה.

צוות המורים הינו צוות מקצועי ומיומן- מהנדסים מומחי תוכן מסגל ההדרכה של חברת החשמל בשילוב מורים מרשת חינוך מובילה לתחומי לימוד מקצועות היסוד.

הלימוד מתבצע בכיתות קטנות.
חניכה והתנסות בתעשייה לתלמידי כיתות י"א – י"ב במשך יומיים בשבוע תמורת שכר.

• ארוחת צהרים לכל תלמיד מידי יום.
  • פיתוח כישורים חברתיים והעצמה אישית.
  • סיורים מקצועיים, פרויקטים חינוכיים, קהילתיים ועוד.

תלמידות ותלמידים יקרים,
בישראל קיים מחסור של אלפי עובדים במקצועות טכנולוגיים בענפי החשמל והאנרגיה אשר הופכים למתוחכמים יותר ויותר ובלעדיהם לא ניתן לקיים היום תעשייה מודרנית.

בית הספר התיכון עמל אנרג'י-טק, מזמין אתכן ואתכם, בוגרות ובוגרי כתות ט' להצטרף למסלולי לימוד אשר יעניקו לכם מקצוע מבוקש ויפתחו בפניכם מגוון אפשרויות לפיתוח קריירה מקצועית ואטרקטיבית.

תיכון אנרג'י-טק שוכן בחוות חפציבה בעיר חדרה, אתר היסטורי משוחזר מימי ראשית ההתיישבות בלב שמורת טבע ירוקה. האתר משמש כבית למרכז ההדרכה של חברת החשמל וכולל כתות לימוד, סדנאות ומעבדות עם אמצעי לימוד מתקדמים ומכשור ייחודי באווירת קמפוס ירוקה.

תוכנית הלימודים בבית הספר מאפשרת לכם לשלב לימודים עיוניים ביחד עם התנסות מעשית בסדנאות, במעבדות ובבתי המלאכה המתקדמים של חברת החשמל.

את תורת המקצוע תלמדו ממהנדסים מומחים של חברת החשמל וההתנסות המעשית תלווה על ידי מדריכים מנוסים מסגל ההדרכה של חברת החשמל.

בתיכון אנרג'י-טק תלמדו בנוסף ללימודי המקצוע גם את מקצועות הליבה (מתמטיקה, אנגלית, לשון, תנ"ך, אזרחות וגם חינוך גופני) על ידי מורים מעולים שנבחרו בקפידה במיוחד עבורכם.

בוגרי בית הספר המסיימים בהצלחה, יהיו זכאים לתעודת בגרות טכנולוגית ולתעודות מקצוע רשמיות של מדינת ישראל בהתאם לתחומי התמחותם במהלך הלימודים.

כמו כן, תיהנו מפעילות חברתית וקהילתית, טיולים וסיורים, פעילויות להעצמה אישית ופיתוח כישורי חיים.

בית הספר מעמיד לרשותכם צוות מסור ומנוסה הכולל מורות ומורים מקצועיים, ייעוץ חינוכי, ייעוץ ותמיכה פסיכולוגית, שיעורי תגבור והוראה מתקנת, ריכוז פדגוגי, ריכוז חברתי וריכוז טיולים.

הצטרפו אלינו עוד היום, כי גם לכם מגיע עתיד עם אנרגיה.

בכבוד רב,
דרור לוי
מנהל ביה"ס

• חברת החשמל כחברה מובילה במשק הישראלי נרתמת לפעילות אקטיבית לקידום החינוך המקצועי טכנולוגי במדינת ישראל ומתוך כוונה להעמיד תחום זה בסדר עדיפות לאומי גבוה ואיכותי יותר.
  • יצירת עתודה מקצועית של מצוינות טכנולוגית בתחום האנרגיה, החשמל והסביבה למדינת ישראל, לתעשייה ולחברת החשמל.
  • הענקת כלים למימוש עצמי של כל תלמיד בביה"ס תוך פיתוח מסגרות חינוכיות המקדמות מצוינות בתחום המקצועי.
  • פיתוח ערך העבודה בחברה הישראלית וטיפוח אזרחים יצרניים השואפים להשתלב ולהתקדם בתעשייה ובחברת החשמל בפרט.
  • פיתוח הון אנושי למען קידום הצמיחה של המשק והכלכלה הישראלית והקטנת שיעור האבטלה.
  • שילוב למידה מעשית והתנסות בעולם העבודה בדגש על החינוך המקצועי לצד לימודים עיוניים ולימודי מקצועות הליבה אשר יאפשרו לבוגר לקבל גם תעודת בגרות טכנולוגית.
  • הקמת בית ספר תיכון מקצועי, צמוד מפעל, כחלק ממערכת ההדרכה של חברת החשמל ובשילוב רשת עמל.
  • פעילות חינוכית והוראה טכנולוגית לצד פעילות חברתית ערכית ותרומה לקהילה בשיתוף רשת עמל.
  • הקניית ערכים ופיתוח יכולות אישיות לתלמידים בהלימה לערכים, לתרבות ולמורשת חברת החשמל.
  • העמקת הזהות והשייכות למדינת ישראל במבט של פרויקט חברתי, עסקי וטכנולוגי.
  • לימודים לצד התנסות מעשית בסביבת עבודה מתקדמת בשילוב אייפדים, למידה מבוססת מיקום ופרויקטים תקשוביים מתקדמים.
  • קבלת תעודת מקצוע ורישיון ממשלתי תואם ממשרד העבודה והרווחה.
  • עמידה במבחני בגרות לקבלת תעודת בגרות טכנולוגית של 14 יח' (מהווה בסיס לרכישת השכלה טכנולוגית ללימודי טכנאים והנדסאים).
  • התפתחות בהמשך למכללה טכנולוגית מובילה בתחום החשמל והמכונות בתעשייה.

נוכחות והתנהלות התלמידים בביה"ס:

1. נוכחות התלמידים בכל השיעורים הנה חובה !

2. ימי פעילות חינוכית – חברתית בבית הספר ומחוץ לו הנם חובה ! היעדרות בלתי מוצדקת מכל  פעילות במסגרת ביה"ס תיחשב  כהפרת משמעת ותטופל בהתאם.

3. בהישמע הצלצול ייכנסו התלמידים בצורה מסודרת לכיתות וימתינו למורה ישובים ליד השולחנות, כאשר החומר הלימודי : ספרים המחברות וכלי הכתיבה מונחים על השולחן.

4. במקרה של שיעור כפול יכין התלמיד את החומר גם לשיעור הבא.

5. כניסה לכיתה לאחר שהשיעור החל תותר לאחר רק לאחר קבלת אישור מאחראית משמעת.

6. חל איסור מוחלט להשתמש במכשירי טלפון ניידים או במכשירים אלקטרוניים אחרים במהלך השיעור. בתחילת השיעור יש לכבות את המכשיר ולפעול בהתאם להנחיות ביה"ס בנושא שימוש בטלפונים ניידים.

7. חל איסור מוחלט לאכול ו/או לשתות במהלך השיעור למעט שתית מים.

8. תורני הכיתה ידאגו בשעת ההפסקה לניקיון הכיתה ולאוורורה ולניקיון הלוח. כל תלמיד אחראי לניקיון סביבתו.

9. התלמידים יישבו בכיתה בהופעה תקינה (תלבושת אחידה או בגדי עבודה בהתאם).

10. חל איסור חמור על עישון בכל שטחי ביה"ס כולל סדנאות ומעבדות.

11. יש לשמור על הרכוש הציבורי ועל הניקיון בכל רחבי ביה"ס.

12. יש לנהוג בכבוד כלפי התלמידים והצוות החינוכי.

13. הנהלת ביה"ס מתייחסת בחומרה לכל מעשה אלימות מילולית או פיזית ותנהג במלוא החומרה מול הגורם המפר הנחייה זו.

המגמות שלנו

מגמות עמל אנרג'י טק:

מגמת חשמלאי מוסמך

מגמת מיכון תעשיתי

רוצים ללמוד על כל המגמות שלנו? מוזמנים לקרוא בדף המגמות.

מבנה ארגוני

מנהל